Upis đaka u modernizovane zanatsko-tehničke profile za školsku 2016/17. godinu

Od septembra 2016. godine dečaci i devojčice imaju priliku da započnu kvalitetno školovanje za zanatsko-tehnička zanimanja u kojima postoji veliki potencijal za zapošljavanje. Naime, izabrane mašinske i elektrotehničke škole i ove godine nude budućim srednjoškolcima mogućnost da upišu jedan od modernizovanih trogodišnjih obrazovnih profila: bravar-zavarivač, električar i industrijski mehaničar. 

Školovanje za ove profile obezbeđuje:

  • praktičnu nastavu u kompanijama, uz korišćenje modernih tehnologija i uz podršku obučenih mentora
  • bolje šanse za zaposlenje u domaćim i stranim preduzećima po završetku školovanja
  • sticanje znanja i veština za pokretanje sopstvenog biznisa kroz obavezan predmet preduzetništvo

Novim modelom nastave učenici stiču praktične veštine u fabrici, kroz obuku na savremenim mašinama i uz podršku mentora koji je posebno zadužen i obučen za rad sa učenicima. Obukom u realnim radnim uslovima, pored veština, učenici stiču i veliko iskustvo kroz saradnju sa starijim kolegama. Kombinovanjem teorijskog znanja koje stiču u školi, uz praktično znanje i tehničke kvalifikacije koje dobijaju u fabrici, učenici se na pravi način osposobljavaju za potrebe privrede i time stiču veću mogućnost za zapošljavanje po završetku školovanja.

Profili bravar-zavarivač, električar i industrijski mehaničar podjednako su atraktivni i za devojčice. Zbog upotrebe savremenih tehnologija, fizička snaga nije preduslov za bavljenje ovim zanimanjima, tako da se njima danas uspešno mogu baviti i žene.

Za detaljnije informacije kontaktirajte najbližu školu koja nudi željeni profil.