Intervju sa roniocem-istraživačem u OŠ “Čegar” iz Niša

02. 06. 2014., SLIDESHOW

OŠ “Čegar” iz Niša pravi je primer dobre prakse i velike kreativnosti u osmišljavanju i realizaciji Realnih susreta! Sledeći realni susret zakazali su za ponedeljak, 9. jun, kada će putem Skajpa intervjuisati jednog od članova ekspedicije-Fabijana Kustoa (unuk čuvenog Žaka Kustoa), ronioca-istraživača.

Fabijan će se javiti uživo sa podvodne laboratorije AQUARIUS, u ponedeljak 9. juna, u 15 časova po našem vremenu. “Misija 31″ počinje 1.juna i trajaće 31 dan, a ronioci će se svakoga dana javljati putem Skajpa nekoj drugoj školi u svetu.  Škola Čegar odabrana je među 150 prijavljenih škola iz celog sveta koje su dobile nesvakidašnju priliku da razgovaraju sa roniocem koji će se javiti sa dubine od 20 metara, direktno iz jedine podvodne laboratorije na svetu.

Kako su organizatori najavili, neki od Skajp razgovora će biti snimljeni i uključeni u dokumentarac o ekspediciji koji će se emitovati na kanalima kao što su Discovery Channel i National Geographic Channel.
Snimak intervjua biće dostupan na sajtu OŠ “Čegar”: oscegar.wordpress.com) i na viki strani: http://mreza-po-skola.wikispaces.com/Cegar+2013-2014.