Koje su obaveze Kancelarija za mlade?

07. 09. 2012.

Koje su obaveze Kancelarija za mlade?


04. 11. 2015.
oakley vault sunglasses...

Good day! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thanks for your time!...
07. 09. 2012.
Nezaposlenost se nalazi među prioritetnim problemima mladih u svim delovima Srbije, a obaveza Kancelarija je da doprinese rešenju ovog problema. Kancelarije za mlade grade svoju ulogu u profesionalnoj orijentaciji i povećanju zapošljivosti mladih kroz razvoj održivih usluga karijernog informisanja.

Kroz ovaj projekat Kancelarije za mlade razvijaju usluge na dva nivoa – kroz osnovnu uslugu Karijernog info kutka, i naprednu uslugu kluba Moja posla.

GIZ kancelarijama pruža podršku u vidu obuka i treninga za karijerno informisanje, komunikaciju sa mladima, promociju programa, organizacaciju aktivnosti, pruža mentorsku pomoć u kreiranju održivih modela usluga kao i tima za profesionalnu orijentaciju koji funkcioniše.

Obaveza Kancelarije je pre svega posvećenost izgradnji i razvoju osnovne usluge karijernog informisanja za mlade, koju će pružati kvalitetno, redovno i trajno. Ovaj karijerni info kutak podrazumeva postojanje jedne posvećene osobe u Kancelariji za mlade koja je upoznata sa ključnim informacijama o obrazovanju i zapošljavanju u tom mestu, institucijama i akterima koji mogu mladima pomoći u profesionalnoj orijentaciji.

Sve Kancelarije za mlade će dobiti interaktivne informativne materijale za osnovno karijerno informisanje i biti u obavezi da te materijale dopunjavaju informacijama vezanim za konkretnu lokalnu zajednicu. Od Kancelarija se očekuje aktivan,motivisan pristup razvoju usluge karijernog informisanja, a one kancelarije koje budu pokazale rezultate imaće priliku da uz pomoć projekta razvijaju napredniji oblik usluge – Klub moja posla.

Ovaj klub će imati ulogu centra za karijerno informisanje i davati mladima kompletnu podršku u izboru karijere, kroz 5 faza modela profesionalne orijentacije.