Pripreme za Dan devojčica 2016

15. 03. 2016., SLIDESHOW

Udruženje Centar Inventiva, Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) i projekti GIZ-a za reformu srednjeg stručnog obrazovanja i podsticanje zapošljavanja mladih i ove godine daju podršku školama u realizaciji manifestacije Dan devojčica (Girls’ Day), koji će se održati 21.04.2016. godine u 18 gradova širom Srbije.

U cilju pripreme za uspešnu realizaciju Dana devojčica u Srbiji, održane su radionice u Nišu, Kragujevcu i Beogradu. 

Sastanke su vodile konsultantkinje Centra Inventiva Marina Ostojić, Valerija Živković, i Marija Ivković, predstavnice GIZ-a, kao i  predstavnice Udruženja poslovnih žena Srbije sa potpredsednicom Oliverom Popović.

Teme sastanka su bile povezivanje i uspostavljanje partnerstva između škola i preduzeća u 18 gradova Srbije, kao i priprema škola i preduzeća za organizovanje i realizaciju Dana devojčica, kada će devojčicama biti omogućeno da se u radnom okruženju upoznaju (raspitaju) i steknu praktično iskustvo (isprobavanje prakse) o oblastima rada i različitim zanimanjima koja se smatraju netipičnim za žene.

Učesnici/ce sastanka su  bili koordinatori/ke i članovi  timova za PO iz Osnovnih škola, predstavnici/e srednjih stručnih škola, predstavnici/ce   kompanija Falke iz Leskovca, Wacker Neusen iz Kragujevca, Inmold Plast iz Požege, Vahali brodogradnja iz Sremske Mitrovice, Siemens Srbija kao i predstavnici/ce Kancelarija za mlade.

Udruženje poslovnih žena će dodatno motivisati devojčice nagradnim konkursom “Uhvati ideju” čije propozicije će biti poslate svakoj školi.

Svim akterima će podršku u daljoj organizaciji pružati konsultantkinje Centra Inventva.

Izveštaj su pripremile Marina Ostojić i Valerija Živković