PO u osnovnoj školi OŠ “Anta Bogićević” u Loznici

16. 03. 2016., SLIDESHOW

U cilju još bolje saradnje škole i roditelja i upoznavanja dece sa svetom rada i različitih zanimanja, od početka školske godine u odeljenju 4/2, OŠ “Anta Bogićević“ u Loznici, organizovan je niz realnih susreta sa roditeljima različitih zanimanja.

Održano je osam radionica na kojima su učenici upoznavali  različita proizvodna i uslužna zanimanja, saznali koje škole treba završiti za njih, koje poslove u tim zanimanjima ljudi obavljaju i isprobali neke od njih!

U prvoj radionici pod nazivom „Vanilica dan“ gost je bila mama čije je zanimanje prehrambeni tehničar, i koja je i preduzetnica.

U drugoj radionici, „Sapunijadi“ saznali su kako se proizvode sapuni, šamponi, kupke od prirodnih materijala. Gošća je bila tehnolog koja je u goste dovela profesionalnu šnajderku, takođe preduzetnicu.

U trećoj radionici predstavljena je profesija šnajdera, u kojoj se predstavila mama koja je takođe preduzetnica.

U četvrtoj radionici je mama zubni tehničar po zanimanju održala prezentaciju o dečijim ortodontskim aparatima, njihovom značaju za zdrave i lepe zube i važnosti redovnog nošenja dobijenih proteza, kao i njihovom održavanju.

Peta radionica je organizovana sa mamom koja je po zanimanju etnolog, a tema je bila Obredni hlebovi. Na interesantan način učenici su se upoznali sa temom etnologije.

Šesta, sedma i osma radionica su već zakazane sa mamom pedagogom, pedijatrom, i vaspitačicom!

 

Izveštaj je pripremila Gordana Marković- Sakić, koordinatorka Tima za PO  OŠ “Anta Bogićević” u Loznici