Dan devojčica u Subotici

05. 05. 2016., SLIDESHOW

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan devojčica 21.04.2016. učenice osnovne škole „Petefi Šandor“ iz Hajdukova i “Đuro Salaj“ iz Subotice provele su u posetama fabrikama Continental i Simens.

Tanja Božić iz Continental-a organizovala je realan susret sa ženama koje su zaposlene u fabrici. Devojčice su se upoznale sa magacionerkom, trenericom, operatekom i seterkom.

Mentorka Silvana Korica predstavila je osnovna pravilia o bezbednosti i zdravlju na radnom mestu, a Dragomir Brkljač, trener i mentor učenika na praksi, proveo je devojčice kroz pogon gde su ispratili sve faze rada u Continentalu.

U poseti su učestvovali i učenici i njihovi profesori iz Tehničke škole “Ivan Sarić” koji su izneli svoje utiske o saradnji sa Continentalom, praksi koju obavljaju, i mogućnostima zapošljavanja i napredovanja u struci.

 

 

 

 

 

 

U isto vreme, učenice OŠ “Miroslav Antić” i OŠ “Jovan Mikić” Subotica posetile su Kuću zdravlja. Ovo je već druga godina da devojčice imaju priliku da obiđu savremenu oftalmološku kliniku i razgovaraju sa vlasnicom, vrhunskim oftalmologom, Brankom Ivošević. Doktorka je ispričala devojčicama svoje iskustvo iz školskih dana, o okolnostima koje su uticale na odabir srednje škole i fakulteta, o hrabroj odluci da otvori kliniku, kao i o svojim poslovnim uspesima.

Lokalni radio je takođe prisustvovao ovom događaju, i posvetio vreme obeležavanju Dana devojčica u Subotici.