Dan devojčica u Leskovcu i Kraljevu

25. 05. 2016., SLIDESHOW

U saradnji sa Udruženjem žena preduzetnica, za učenice Ekonomske i Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu i mlade nezaposlene devojke, organizovani su razgovori sa uspešnim ženama od kojih su mogle da saznaju koji su to putevi obrazovanja i rada neophodni, i da upoznaju profesije u kojima su žene jos uvek nedovoljno zastupljene.

Događaju je prisustvovalo 11 devojaka koje su se upoznale i razgovarale sa uspešnim preduzetnicama o ulozi i uticaju žena u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Dan devojčica je i ove godinne uspešno realizovan u Kraljevu, zahvaljujući dobroj organizaciji i gostoprimstvu nastavnog osoblja Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo. Poseta je organizovana 21. 04. 2016., a učestvovale su učenice OŠ ’’IV kraljevački bataljon“ i OŠ ’’Vuk Karadžić’’ iz Kraljeva.

Učenice su se najpre upoznale sa organizacijom fakulteta, zatim i nivoima, zvanjima i zanimanjima koja se na njemu stiču. Studentkinje, asistenti, istraživači i profesori na fakultetu ispričali su devojčicama priču o svojim karijernim putevima.

Najzanimljiviji deo posete je bio obilazak fakulteta i laboratorija uz kratko predavanje o tomre šta se tu radi i koje su odgovornosti, znanja i veštine potrebne za konkretno zanimanje.

Posebno interesantno bilo je u laboratoriji ’’3D Impuls’’ gde se izrađuju predmeti savremenog dizajna.

Na kraju posete su učenice sumirale svoje utiske, postavljale dodatna pitanja i zahvalile se organizatorima za prijem i uspešnu realizaciju posete.